Cemka Mühendislik asansörlerin tasarımına ilişkin olarak EN 81-20 ve EN 81-50 standardına göre mukavemet hesaplarını proje hizmeti olarak size sunar.

Bilindiği üzere Eylül 2017 sonrası yeni asansörlerde EN 81-20 ve EN 81-50 standardı zorunlu hale gelmiştir. Eski EN 81-1/2+A3 standardı için yapılan mukavemet hesapları artık EN 81-50 ye göre yapılmaya başlanmıştır. Standart tabii ki hesaplarda da değişiklikler sunmaktadır. Cemka Mühendislik standart yayımında önce hem tasarım tebliğinde yayınlanan münferit proje (elektrik ve makina uygulama projelerinin aynı projede bulunduğu) ile birlikte EN 81-50 ye uygun mukavemet hesaplarının geliştirmesine başlamış ve 2017 yılı içinde tamamen kendi sistemine entegre etmiştir. Yapılan incelemeler (denetçi ve belediye mühendislerinin incelemesi ) ile tam olarak 2018’e hazır hale gelmiştir.

CEMKA Mühendislik Ek G Kılavuz Rayları hesapları, Ek M Tahrik Hesapları ve Ek N hesapları olarak hem elektrikli direk, hem elektrikli endirek ve hidrolik asansör projeleri ile birlikte mukavemet hesapları uygun halde hizmet verilmektedir.

İlgili Yazılar

TÜRKİYE’de ASANSÖR CE BELGELERİ

Asansör direktifinde CE belgesini alabilmek için birden fazla modül olduğu için firmalar arasında belge edinme konusunda değişik seçimler olabilmektedir. Bu seçimler firmalar arasında olduğu gibi ulusal yasal mevzuatların belirlediği şartlara göre ülkeler arasında da değişiklik arz etmektedir. Makalemizde Türkiye'de...

Read More