Asansörler risk analizi standartlarda sapma olduğunda başvurulur. Asansörlerde oluşabilecek riskleri önlemek için başvurulan yöntemdir. Asansör imalatı yapan firmalar için risk analizi gerekli bir rapordur. Asansör risk analizi riskleri tanıma, belirleme, ve değerlendirme yöntemleri mevcuttur.

Asansör riskleri en çok kuyu dibi, kuyu üstü, kümbet üstü ve asansör kapılarında oluşmaktadır. Asansörün bu tip yerlerinde genellikle yükseklik, hacim ve uyuşmazlık oluştuğu için risk analizine başvurulur. EN 81-1/2 standardında sapma olduğunda başvurulan risk analizini alabilmek için bazı asansör modüllerine ihtiyaç vardır.

Asansör risk analizi alabilmek için Modül G belgesine sahip olmanız gerekmektedir. Diğer bir yöntem ise Modül H ve asansör tasarım inceleme belgesine sahip olmanız gerekmektedir. Bu belgelere sahipseniz risk analizi yaptırabilirsiniz.

Cemka mühendislik Asansör imalatı yapan firmalar için risk analizi yapmaktadır. Asansörlerinizin güvenliğini üst seviyeye çıkartmak için mutlaka risk analizine başvurmalısınız. Mühendis kadromuz sizlere yardımcı olacaktır.

İlgili Yazılar

UCM Testi Nedir?

UCM asansörlerde yapılan bir testtir. Bu test asansörlerdeki kontrol dışı hareketleri önlemek amacıyla yapılan bir testtir. UCM testi asansörlerde EN 81-A3 standartdına göre yapılmaktadır. Bu standart kontrolsüz asansör kabin hareketlerinin tanınması ve önlenmesini sağlayan test standartıdır. Bu standartlara göre...

Read More