EN 81-1/2 (en 81-20 ve EN 81-50) standartlarında sapma olduğunda yapılan risk analizi asansör imalatı yapan, montajı yapan ve bakımını yapan firmalar için gerekli bir rapordur. Asansör risk analizi tehlikeleri tanılama, belirleme ve değerlendirme yöntemidir.

Asansörlerde en sık rastlanan riskler asansör kapısı, kuyu dibi ve üstünde oluşan risklerdir. Risk analizi yaptırabilmek için Modül H, Modül G ve tasarım inceleme belgesine sahip olmalısınız. Risk analizi için bir belgendirme kuruluşu değil de mühendislik ve proje firmalarından destek almalısınız.

Proje ve mühendislik firmaları, sizlere, asansör kapısı,kuyu üstü, kuyu dibinde oluşan ve oluşabilecek riskler için risk analiz raporu hazırlamaktadır. Asansör Bakım İmalat ve Montaj Firmaları için hazırlanan risk analiz raporu mühendislik firmaları tarafından yapılır.

Cemka, Proje ve mühendislik firmamıza başvurarak Risk analiz raporuna kolayca sahip olabilirsiniz. Mühendis kadromuz ile sizlere risk analizi konusunda yardımcı olmaktadır.

İlgili Yazılar

UCM Testi Nedir?

UCM asansörlerde yapılan bir testtir. Bu test asansörlerdeki kontrol dışı hareketleri önlemek amacıyla yapılan bir testtir. UCM testi asansörlerde EN 81-A3 standartdına göre yapılmaktadır. Bu standart kontrolsüz asansör kabin hareketlerinin tanınması ve önlenmesini sağlayan test standartıdır. Bu standartlara göre...

Read More