Asansör risk analizi asansör bakımı yapan firmalar için önemli bir rapordur. Sistematik olarak tehlikeleri tanıma, belirleme, azaltma ve değerlendirme gibi önlemler için tavsiye niteliğinde rapordur. Asansör bakım yapan firmalar asansörler en sık rastlanan riskler kuyu üstü, kuyu dibi, kapılarda oluşan risk analizleridir.

EN 81-1/2 (en 81-20 ve EN 81-50) standartlarında sapma olduğunda risk analizine başvurulur. Asansör bakımı sırasında oluşan riskler; kümbet üstü yüksekliğinin az olması, kuyu güvenlik hacminin az olması, kuyu dibi yüksekliğinin az olması gibi riskler oluşmaktadır. Bu riskler nedeniyle Asansör bakımı yapan firmalar Risk analiz raporu hazırlatmalıdırlar.

Risk analizi iki farklı şekilde verilmektedir. G modülü ile verilen risk analiz raporu, Modül H ve tasarım inceleme belgesi ile verilen risk analizidir. Eğer modül G, Modül H ve Tasarım inceleme belgesine sahipseniz risk analizi yaptırabilirsiniz. Risk analizlerini proje ve mühendislik firmalarına yaptırabilirsiniz.

Cemka mühendislik, Risk analizi konusunda asansör bakımı yapan firmalarına yardımcı olmaktadır. Cemka mühendislik bünyesinde barındırdığı mühendis kadrosu ile asansör bakımı yapan firmalara risk analizi yapmaktadır.

İlgili Yazılar

UCM Testi Nedir?

UCM asansörlerde yapılan bir testtir. Bu test asansörlerdeki kontrol dışı hareketleri önlemek amacıyla yapılan bir testtir. UCM testi asansörlerde EN 81-A3 standartdına göre yapılmaktadır. Bu standart kontrolsüz asansör kabin hareketlerinin tanınması ve önlenmesini sağlayan test standartıdır. Bu standartlara göre...

Read More