Asansör Dairesi Risk Analizi, sistemsel olarak oluşabilecek tehditleri tanıma, tayin etme, riskleri değerlendirme ve riskleri azaltma gibi telkinler bulunmaktadır. Asansör kümbet üstü, kuyu üstü ve dibi, kapılarda yapılan risk analizleri en çok karşılaşılan analizlerdir.

Risk analizleri iki şekilde gerçekleşir. Bunlar Modül H, Modül G ve tasarım inceleme belgeleri değerlendirilerek oluşturulan belgedir. Risk analizi yapılması B+E ve D ile CE belgesi olan firmalar ile G belgesi ile hazırlanan değerlendirme işlemidir. Asansör imalatçısı, montajcısı ve asansör ve ürünlerini satmak için firmalar risk analizlerini yaptırmalıdırlar. G modülü ve risk analizi alınması gereken bir durumda, kontrol asansörün her yerine yapılır, yani makine dairesi, alçak taban ölçüsü ve asansör kuyusu da bunlara dahildir.

Asansör risk analizleri makine dairesi, kuyu dibi, geçiş yolları ve kapı yüksekliğinin yetersiz kaldığı durumlarda hazırlanan rapordur. Cemka asansör dairesi risk analizleri için asansör firmalarına risk analizi hazırlama konusunda yardımcı olmaktadır.

İlgili Yazılar

UCM Testi Nedir?

UCM asansörlerde yapılan bir testtir. Bu test asansörlerdeki kontrol dışı hareketleri önlemek amacıyla yapılan bir testtir. UCM testi asansörlerde EN 81-A3 standartdına göre yapılmaktadır. Bu standart kontrolsüz asansör kabin hareketlerinin tanınması ve önlenmesini sağlayan test standartıdır. Bu standartlara göre...

Read More