Asansör risk analizi, asansörde oluşabilecek riskleri tanıma, belirleme ve değerlendirme gibi önemli tavsiyeleri belirleme yöntemidir. Asansör risk analizinde en çok olarak kuyu dibi, kuyu üstü, ve asansör kapılarında riskler oluşmaktadır.

Asansör riskleri genellikle standartlarda sapma olduğunda meydana gelir. Kuyu dibinin yetersiz olması, kuyu üstü güvenlik hacminin yetersiz olması ve kümbet üstü açıklığın alçak olması gibi riskler bulunur. EN 81-1/2 (en 81-20 ve EN 81-50) standartdın da sapma olduğunda yapılan risk analizi formu dökümana aktarılarak onaylanır.

Asansör risk analizi modül H ve tasarım inceleme belgesi ve Modül G ile yapılabilir. Asansör modül H, modül G ve tasarım inceleme belgesine sahipseniz risk analizi yaptırabilirsiniz. Risk analizini Asansör proje ve mühendislik firmalarına yaptırabilirsiniz.

Cemka Asansör mühendislik firmamız Asansör işlerinizde Asansörünüz standartlardan sapmış ise risk analizi işlemlerine başlayabiliriz. Cemka büyesinde barındırdığı mühendis kadrosu ve tecrübesi ile Asansörleriniz için risk analizi yapmaktadır. Sorunsuz ve güvenli bir asansör için Cemka her zaman yanınızdadır.

İlgili Yazılar

UCM Testi Nedir?

UCM asansörlerde yapılan bir testtir. Bu test asansörlerdeki kontrol dışı hareketleri önlemek amacıyla yapılan bir testtir. UCM testi asansörlerde EN 81-A3 standartdına göre yapılmaktadır. Bu standart kontrolsüz asansör kabin hareketlerinin tanınması ve önlenmesini sağlayan test standartıdır. Bu standartlara göre...

Read More