Asansör kuyu dibi risk analizi standartlarda sapma olduğunda hazırlanan rapordur. Riskleri tanıma, değerlendirme ve tayin etme işlemlerini içerir. Asansör montajından sonra kuyu dibi, kuyu üstü ve kümbet üstünde rastlanan sık rastlanan risklerdir.

Asansör EN 81-1/2 (en 81-20 ve EN 81-50) standartlarında sapma olduğunda risk analizine başvurulan kuyu dibi risk analizi genellikle kuyu dibi yüksekliğinin yetersiz olması durumlarında karşılaşılır. Kuyu dibinde oluşan hatalardan bazıları ise pislik olması, yanıcı yada yanmayı hızlandırıcı maddeler bulunması, kuyu dibinde su olması ve rutubetin sıkça rastlanmasıdır. Kısacası kuyu dibi risk analizi yaptırdığınızda oluşabilecek kazaların önüne geçmiş olursunuz. Asansör kuyu dibi risk analizi yaptırmanız için modül H ve tasarım inceleme belgesine sahip olmanız gerekir.

Cemka mühendislik Asansörlerin kuyu dibi risk analizleri için firmalara risk analizi hazırlama konusunda yardımcı olmaktadır. Mühendislik firmamız alanında en iyi ve profesyonel kadrosu ile sizlerin yanındadır.

İlgili Yazılar

UCM Testi Nedir?

UCM asansörlerde yapılan bir testtir. Bu test asansörlerdeki kontrol dışı hareketleri önlemek amacıyla yapılan bir testtir. UCM testi asansörlerde EN 81-A3 standartdına göre yapılmaktadır. Bu standart kontrolsüz asansör kabin hareketlerinin tanınması ve önlenmesini sağlayan test standartıdır. Bu standartlara göre...

Read More