Asansör montajı için risk analizi riskleri tanılama, değerlendirme, belirleme ve azaltmak gibi önemli tavsiye yöntemidir. Asansör montajında en çok olarak rastlanan riskler kümbet üstü, kuyu dibi, kuyu üstü ve asansör kapılarında oluşur.

Asansör kuyu dibi ve üstü mesafelerinin yetersiz olduğu durumlarda, kümbet üstü yüksekliği yetersiz olduğu durumlarda ve asansör kapıları için risk analizi yapılmalıdır. EN 81-1/2 (en 81-20 ve EN 81-50) standartlarında sapma olduğunda risk analizine başvurulur. Kısaca bu standartlarda sapma olduğunda Asansör proje ve mühendislik firmalarına yaptırılır.

Modül H ve Asansör tasarım inceleme belgesine sahipseniz Risk analizi için başvuruda bulunabilirsiniz. Bir de Modül G belgesine sahipseniz başvuruda bulunabilirsiniz. Asansör proje ve mühendislik firmaları tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda Risk analizi yapılır.

Rutin olarak yapılan ve tescil amaçlı olmayan a tipi muayene kuruluşlarının yaptığı muayenelerde risk analizinizi kendiniz yapabilirsiniz. yanlızca bir mühendislik ve proje kuruluşundan destek almanız gerekir. Belgelendirmeye gerek yoktur. Cemka Risk analizi konusunda Asansör montajı yapan firmalar için yardımcı olmaktadır. Asansör riskleri yabana atılmayacak riskleri olduğu için tehlikeler ortadan kaldırılmalıdır.

İlgili Yazılar

UCM Testi Nedir?

UCM asansörlerde yapılan bir testtir. Bu test asansörlerdeki kontrol dışı hareketleri önlemek amacıyla yapılan bir testtir. UCM testi asansörlerde EN 81-A3 standartdına göre yapılmaktadır. Bu standart kontrolsüz asansör kabin hareketlerinin tanınması ve önlenmesini sağlayan test standartıdır. Bu standartlara göre...

Read More