Asansör risk analizi, adından da anlaşılacağı gibi asansörde oluşabilecek tehlikeleri tanılama belirleme değerlendirme ve riskleri azaltma gibi yöntemler bulunmaktadır. Asansör montajında sıkça rastlanan riskler kümbet üstü, kuyu üstü ve dibi gibi bölgelerdir.

EN 81-20 ve 81-50 standartlarda sapma olduğunda yapılan risk analizine başvurulur. Risk analizleri dökümana aktarılması için risk analiz formu doldurulduktan sonra yapılır.  Risk analizi iki şekilde yapılmaktadır. Modül H belgesi tasarım inceleme ve modül G belgesi ile risk analizli belgelendirmedir.

Modül H belgesine sahip bir firma tasarım inceleme belgesi ile risk analizini onaylnamış kuruluşa yaptırabilir. Rutin olmayan durumlarda tescil amaçlı risk analizini kendinizde yapabilirsiniz. Yalnızca risk analizi konusunda mutlaka asansör mühendislik firmalarına başvurmalısınız.

Asansör risk analizi yaptırmak için mutlaka asansör proje ve mühendislik firmasına başvurmalıdır. Risk analizi Cemka mühendislerimizce büyük bir titizlikle yapılmaktadır. Asansör risk analiz proje fiyatları hakkında firmamıza başvurarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

İlgili Yazılar

UCM Testi Nedir?

UCM asansörlerde yapılan bir testtir. Bu test asansörlerdeki kontrol dışı hareketleri önlemek amacıyla yapılan bir testtir. UCM testi asansörlerde EN 81-A3 standartdına göre yapılmaktadır. Bu standart kontrolsüz asansör kabin hareketlerinin tanınması ve önlenmesini sağlayan test standartıdır. Bu standartlara göre...

Read More