Asansörler günlük hayatımızı önemli ölçüde kolaylaştıran bir ulaşım aracı olduğu gibi zamandan da tasarruf yapmaktadır. Asansörler riskli taşıma gruplarına girdiği için mutlaka belli bir kalite ve standartlardan geçmelidir.

Bu standartlara sahip olabilmek için asansör firmaları Asansör yönetmeliğine uyarak Onaylanmış kuruluştan ce belgesi almak zorundalar. Asansör yönetmeliğinin temel amacı “asansörler ve asansörlere ait asansör güvenlik aksamlarının karşılamaları gereken temel sağlık ve güvenlik gereklerini, bu ürünlerle ilgili piyasaya arz koşulları ile piyasa gözetimi ve denetimi esaslarını belirlemektir.” Gerekli standartları belirleyen bu yönetmeliğe uymak yasal bir zorunluluktur.

CE belgesi almak ve ilgili standartlara uymak için gerekli olan asansör yönetmeliği aynı zamanda asansör firmalarının ürünlerini piyasaya sürebilir. Avrupa birliği için ve ülkemizde satışa sunmak için belli kalite ve standartları belirleyen CE belgesi aynı zamanda güvenlik anlamına gelmektedir.

Ürünün teknik mevzuata uygunluğunu belirleyen CE belgesi Asansör mühendislik firmaları tarafından süreç yönetilerek verilmektedir. Cemka mühendislik Basamak asansörleri için süreci yöneterek CE belgesini almaktadır.

İlgili Yazılar

Dişlili Asansör CE Belgesi

Dişlili asansörler, üzerindeki motora bağlı olan dişli kutusu bulunan asansör tipidir. Dişlili asansörler dişlisiz asansör hariç diğer asansörlere göre enerji verimliliği sağlar. Bu asansör tipi asansör yönetmeliğine göre imalatı ve montajı yapılarak kullanıma açılır. Asansör yönetmeliğinin amacı: asansörler ve...

Read More

Dişlisiz Asansör CE Belgesi

Dişlisiz asansör tipinin diğer asansörlere göre büyük avantajları vardır. Dişlisiz asansörler hız ve duraklardaki hassasiyeti sayesinde diğer sistemlere göre daha iyidir. Ayrıca dişlisiz asansördeki dişli sisteminin olmaması da bakım ve onarım hizmetlerini düşürmektedir. Dişlisiz asansörler her alanda enerji tasarrufu...

Read More