Asansör kapasite raporu çalışan sayısı 10’dan fazla ise ve geçe yılki cironuz 1 Milyon’dan fazla ise kapasite raporu kesinlikle almalısınız. Yasal olarak zorunlu olan kapasite raporu asansör montajı ve üretimi yapan firmalar kapasite esaslarındaki kriterlere uygun olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Asansör üretimi ve montajı yapan firmaların kapasite raporlarının ilk sayfasının en üst kısmına, montaj yapılıyorsa montaj kapasitesi, montaj ve aksam, parça üretimi yapıyorsa imalatçı mıontaj kapasitesi, kaşesinin kırmızı renkli olarak basılması, yalnızca asansör aksam ve parçası üretimi yapıyorsa her hangi bir kaşe basılmamalıdır.

Asansör firmaları kapasite raporlarını sanayi ve ticaret odalarından almaktadır. Asansör firmaları 2 tane mühendis bulundurarak kapasite raporu alabilirler. Asansör işi ile çalışan firmalar üç ayrı kategoride bulunmaktadır.

  1. Asansör montajı yapan firmalar
  2. Hem asansör montajı hemde asansör parçası üreten firmalar
  3. Asansör parçası üreten firmalar

Bu üç kategoride bulunan asansör firmaları montaj ve üretime dair tüm asansörleri yapmakta ve üretmektedir. Bu firmalarda çalışan sayısı 10 fazla ve 1 milyondan fazla cirosu olan firmalar kapasite raporu almalıdır. Bu firmalar kapasite raporunu kolayca alabilmeleri için Cemka mühendisliğe başvurarak danışmanlık hizmeti almalıdır.

Cemka mühendislik asansör kapasite esasları ve asansör işletme bakım yönetmeliğine uygun olarak asansör kapasite raporu sürecini başarılı bir şekilde yönetmektedir.

İlgili Yazılar

Asansör Kapasite Raporu Kaç Günde Çıkar?

Asansör firmaları büyümeye başladıklarında kapasite raporu almalıdırlar. Zorunlu olan kapasite raporunu almak için sigortalı sayınız 10’dan fazla ise, geçen yılki kazancınız 1 milyonu geçtiyse mutlaka kapasite raporu almalısınız. Kapasite raporu için mutlaka bünyenizde 2 tane mühendis barındırmanız gerekmektedir. Asansör...

Read More